Sałatka z mozzarellą i granatem
Sałatka z mozzarellą i granatem, to wspaniałe zestawienie warzyw, owocu i białego sera. Może stanowić samodzielne danie główne, jak i być przekąską w ciągu dnia lub dodatkiem do obiadu. Dzięki mieszance sałat jest bardzo lekka, pyszna, pachnie świeżością, a połączenie kolorów i smaków sprawia, że nie można się jej oprzeć. Sałatka z mozzarellą to jedno z najprostszych dań, ale za to bogata w witaminy i bardzo pożywna. Całość doprawiona sosem winegret. Ta kompozycja na pewno sprawdzi się także na kolacji ze znajomymi lub jako dodatek do na grillu. Polubią ją zarówno wegetarianie jak i mięsożercy. Polecam.
Składniki:
- Mieszanka różnych sałat lub połowa sałaty i połowa szpinaku
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 duża cebula
- 250 g mozzarelli
- 1 mniejszy granat lub połowa dużego
Sos winegret (vinegrette)
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- opcjonalnie 1 łyżka miodu









Betty - miłośniczka kultury, kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Komentarze