Omlet z zielonymi szparagami z nutą czosnku i zapachem masła smakują wybornie. Szparagi to jarzyny wykwintne i szlachetne. Zielone są bardziej korzenne w smaku niż białe. Dostarczają nam witamin i minerałów, a jajka zapewnią energię na cały dzień. To idealne połączenie na doskonałe śniadanie. Polecam!
Składniki:
- Kilka zielonych szparagów
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- łyżka zielonej, siekanej pietruszki
- ząbek czosnku
- 3 łyżeczki masła
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Rózgą wymieszać jaja, mleko sól i pieprz. Dodaj łyżkę zielonej, siekanej pietruszki i rozgnieciony ząbek czosnku. Na patelni rozgrzej masło i wlej jaja. Odłam twarde końcówki szparagów i całe szparagi ułóż na omlecie. Poczekaj, aż jaja się zetną i przewróć ostrożnie omlet na druga stronę. Gotowy omlet zsuń z patelni delikatnie na talerz.
Smacznego!







Betty - miłośniczka kultury, kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Komentarze